Openwater wedstrijd gezwommen in Wijk en aalburg.

Weer 1 podium plaats voor Desiree.

Zaterdag ochtend 9.00 uur stapt Desiree weer in de auto, vandaag moet ze starten op de 3000 m en 1000m vrije slag in Wijk en Aalburg. Om 10.30 uur word het startsein gegeven voor de dames- jeugd en senioren een groep van 43 deelneemsters. Desiree is goed weg maar kan niet aan de kopgroep van twee dames aan te sluiten dat tempo ligt te hoog. Ze komt bij een groep van zo’n 5 andere deelneemsters en ligt tot het keerpunt op een mooie 5de plaats. Maar bij het tweede keerpunt word ze tijdens de draai ingehaald door een groepje dat van achter aan komt snellen en moet ze deze dames ook laten gaan. Desiree zwemt de race uit en finisht op een mooie 9de plaats in de wedstrijd, en bij de jeugd de 2de plaats met een tijd van 41.15.73. Voor het Brabants klassement is ze ook 2de. Daarna is het de beurt aan Alex en Thymo zij zwemmen de 500 m vrije slag, Alex doet dit jaar voor de eerste keer mee .Thymo werd 9de en Alex finishte als 11de in de wedstrijd, in het Brabants klassement 4de en 5de. Amy start daarna op de 500 vrij in een groep van 35 minioren en zij tikt aan als 18de in de wedstrijd en is 5de voor het Brabants klassement. Dan starten Anouk en Manon zij zwemmen de 1000m vrije slag, Manon word 36ste en 12de voor Brabant en Anouk 37ste en 13de van Brabant. Melvin start om 14.45 uur om deel te nemen aan de 1000m vrije slag heren / jeugd en senioren Melvin finisht als 34ste en als 15de bij de jeugd en is daarmee de 7de Brabander die aan tikte. Desiree start 5 minuten later voor 1000m vrije slag dames / jeugd en senioren hier startte 62 deelneemsters. Wederom had ze een goede start en kwam ze op een 5de positie terecht deze plaats wist ze vast te houden tot de finish. Ze werd dus 5de in de wedstrijd 2de bij de jeugd en 1ste Brabander, hiervoor mocht ze de 5de prijs in ontvangst nemen. Bob en Roy zijn de laatste die starten van ZV De Vennen deze moesten 500m schoolslag zwemmen. Roy finisht als 20ste in de wedstrijd als 15de bij junioren 3 en 4 en als 7de brabander. Bob kwam als 33ste binnen in de wedstrijd en als 21ste bij 3 en 4 en voor brabant werd hij 9de.Morgen neemt Desiree een rustdag volgende week is het Anna Paulowna en Geestmerambacht.