Zwemmers van ZV De Vennen zwemmen open waterwedstrijden in regio.

Desiree Emmen wint brons op de

NK afstand 5 km.

Het werd een druk weekend voor sommige zwemmers van zv De Vennen. Op zaterdag werd er gestart in Tilburg en op zondag in Oosterhout allebei de keren in het Wilhelminakanaal. De wedstrijden telde mee voor het Nederlands klassement en het Brabant klassement en tevens waren er dit weekend een paar NK afstanden. De jongste zwemmer die startte voor de Vennen was Nicky van Lier en zij zwom zaterdag de 250m vrije slag. Het was de eerste keer en ze zwom hem goed uit en werd 15de in de wedstrijd en 9de van Brabant. Alex in ’t Groen en Thymo Reichgelt startte allebei de dagen op de 500m vrije slag jongens minioren 4, 5 en 6. Het ging ze goed af en ze kwamen met een goede tijd binnen. Alex werd zaterdag 10de en 6de van Brabant en op zondag werd hij 8ste en 3de van Brabant. Bij Thymo was de stand 8ste en 4de van Brabant de volgende dag 11de en 4de van Brabant. Op dezelfde afstand maar dan bij de meiden ging het ook lekker ook zij gingen er twee dagen voor met mooie resultaten. Madelon Schellekens behaalde een mooie 13de plaats en 8ste van Brabant en 16de met een 6de plaats voor Brabant, Amy van Lier werd 17de en 12de van Brabant en 29ste met een 13de plaats voor Brabant. Laurissa Aarts werd 25ste en 17de van Brabant de dag erop weer 25ste en nu 9de van Brabant en zondag zwom ook haar zusje Ilona zij werd 35ste en 14de van Brabant. Anouk van den Akker zwom in Tilburg mee op de 1000m vrije slag en zij behaalde hierop de 29ste plaats en 14de van Brabant. Voor Bob Trommelen en Roy Smits beide uitkomende voor jongens junioren 3 en 4 op de schoolslag was het ook een fijn weekend. Ze waren beide tevreden over de gezwommen resultaten en het voelde goed aan. Op zaterdag was de afstand 500m en werd Roy 7de en 4de van Brabant. Bob werd hier 15de en 11de van Brabant. De dag erop werd er gestart op de 1000m schoolslag maar dit viel niet tegen volgens de jongens. Roy werd 7de en 5de van Brabant. Bob werd op deze afstand 11de en 8ste van Brabant. Melvin Smits kwam beide dagen uit op de 1000m vrije slag heren jeugd en senioren. Op zaterdag werd 15de in de wedstrijd en 9de bij de jeugd 5de van Brabant. De dag erop 20ste in de wedstrijd 12de bij de jeugd en 5de van Brabant.
Desiree Emmen uitkomende in deze klasse dames jeugd en senioren had een zwaar weekeinde maar met goede resultaten. In Tilburg startte zij als eerste op de 1000m vrije slag en werd hierop 3de en 2de bij de jeugd op de 3000m werd ze 2de in de wedstrijd en ook 2de bij de jeugd beide keren kwam ze als 1ste Brabander over de finish. Op zondag stond als eerste de 5000m op het programma een aparte NK afstand die voor Desiree veel betekende. De anders altijd vrolijke Desiree bij de voorstart was deze keer stil en toch wat gespannen maar het werd een mooie race met een bronzen NK plak en een pr van 5 min ook kwam ze als 1 Brabander aan. Daarna startte ze nog op de 1000m en hier werd ze 4de en 3de bij de jeugd en 2de Brabander.
Hans Verregen kwam op zondag uit op de 3000m vrije slag heren en werd hierbij 16de en 6de van Brabant. Er werden ook nog verschillende prestatietochten gezwommen door enkele zwemmers van ons en hier kwam ook Yvo Bulham voor naar Oosterhout. Hij zwom de afstand 500m voor het eerst buiten en dit ging hem goed af. Nu is het aan de klassementtellers om te weten hoe de zwemmer ervoor staan in het Brabant Klassement en Nederland Klassement. Desiree gaat komend weekend naar Goes en Vlissingen dus we houden jullie op de hoogte.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.