Wilhelminadorp en Vlissingen

Desiree staat op de 2de plaats in Nederlands Klassement !

Zaterdagochtend moest Desiree aan de start verschijnen in het plaatsje Wilhelminadorp wat tegen Goes aan ligt. Daar startte ze op de 2000m vrije slag en Desiree was goed van start zoals we dat inmiddels kennen van haar. Ze sluit aan in de kopgroep die uit 7 deelneemsters bestaat. Desiree weet het tempo van deze groep goed bij te houden en volgt Mieke van Dort en Sole van Leenen op de voet. Na het keerpunt van 1000m weten de eerste drie uit de kopgroep los te zwemmen en ontstaat er een gaatje tussen het tweede groepje. Na ongeveer 1500m begint Desiree aan een aanval op Mieke en Sole. Desiree weet in de eindsprint voorbij Mieke te komen maar de baan was net een meter of twee te kort om ook bij Sole te komen en ze finisht dan ook als tweede in haar klasse met een verschil van drie tiende op Sole. Dus wederom een tweede podium plaats voor Desiree.

Zondagochtend om 11.00 startte de 5000m in Vlissingen. Ook Desiree moest hier verschijnen en na het startsein kwam Desiree niet echt goed weg helaas zat ze een beetje klem en moest ze terug zakken naar een negende plaats in de wedstrijd en vervolgens heeft ze de gehele race in haar eentje moeten zwemmen. Dit omdat het gat voor haar te groot was om dicht te zwemmen en de groep van zo,n 6 zwemsters achter haar het tempo net niet konden volgen zodat Desiree daar van weg was gezwommen. Na 1 uur 11 min. en 18 sec. weet Desiree de finish te bereiken en blijkt ze 9de in de wedstrijd en 3de in haar klasse was gefinisht. Ook hiervoor mocht Desiree weer op het podium verschijnen en haar tweede beker van dit weekeind in ontvangst nemen.
Om 15.30 klonk het startsein voor de 2000m en Desiree was vast besloten om nu bij de kopgroep te blijven en deze aansluiting vast te houden. Na een super snelle start van Desiree pakt ze de kop voor de eerste tientallen meters. Na ongeveer 250m komen de zusjes de Bruijn Desiree voorbij gezwommen gevolgd door Carmen de Ridder deze drie dames voeren het tempo op en Desiree weet aansluiting te houden met deze kopgroep. Met een verschil van 35 sec. van de nummer een in de wedstrijd weet Desiree als eerste van haar klasse de finish te bereiken en wint dus goud op de 2000m vrije slag in Vlissingen. Tevens is na de telling van dit weekeind gebleken dat Desiree momenteel met een verschil van 2 punten op de tweede plaats staat in het Nederlands Klassement jeugd 1&2 en op een 6de plaats bij de dames all in. Met nog drie starts te gaan waarvan twee in Middelburg volgend weekeind en het weekeind daarop de laatste in Hank wachten we vol spanning af wat er gaat gebeuren.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.