Desiree 2de van Nederland en Brabants Kampioen.

Dongense zwemster Desiree Emmen wint de 2de prijs van het Nederland Klassement Openwater seizoen.

Zaterdag 15 september werd de laatste open waterwedstrijden van dit seizoen in Hank gezwommen. Desiree Emmen van zv De Vennen wist het tot het laatste moment spannend te houden. Desiree die op dat moment als tweede van Nederland geclassificeerd stond met een minimaal verschil van 4 sec. op de nummer drie, Mieke van Dort, moest alles uit de kast halen om haar positie te kunnen behouden om aan het eind van de dag tijdens de prijs uitreiking een zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen. Een ontzettend nerveuze Desiree werd om 14.30 aan de voorstart verwacht. Om 14.35 klonk het startsein voor de 2000m vrije slag dames en jeugd, en jawel Desiree ging er als een speer vandoor en wist bij de kopgroep aan te sluiten. Liggend op een derde plaats in een groep van ongeveer 15 zwemsters zwommen de dames op het keerpunt af. Maar helaas bij het 500m keerpunt lag Desiree aan de buiten zijde en werd het haar belet om kort rond de boei te keren waardoor ze diverse plaatsen naar achter werd verwezen. Desiree die zich niet zo snel gewonnen wil geven begon dan ook vanuit een elfde plaats aan de terug weg en zo zegt ze zelf later, ernstig zorgen te maken om haar podium plaats tijdens de uitreiking van het Nederland klassement. Iets wat gefrustreerd en geirriteerd begint Desiree aan een aanval op de groep voor haar en op zoek naar Mieke haar grootste rivaal. Het lukt Desiree om terug bij die groep te komen en ze legt het tempo nog iets hoger als ze eenmaal de op een tiende plaats liggende deelneemster voorbij zwemt en Mieke van Dort weer in het gezichtsveld krijgt. Tijdens de laatste meters zet ze nog een sprint in om voorbij Mieke te komen maar helaas met een verschil van 2 sec. en 26 honderdste weet Desiree als achtste in de wedstrijd de finish te bereiken. Nu was het wachten op de uitslag van de telling van het Nederlands Klassement. En om 17.00 uur was het zover de prijs uitreiking kon beginnen en Desiree mocht met en verschil van 2 sec. de zilveren Nederlandse Medaille in ontvangst nemen Sole van Leenen werd kampioen en Mieke van Dort kreeg de bronzen medaille.

Ook de titel Brabants kampioen is voor
Desiree Emmen.

Tijdens de prijsuitreiking van het Nederland Klassement in Hank werden ook de winnaars bekend gemaakt van het Brabants klassement. Desiree Emmen (1992) mocht ook hier op het podium verschijnen om de Brabant beker ontvangst te nemen. Desiree die met een groot verschil in punten zo’n vier weken geleden al haar positie veilig had gesteld voor dit klassement liet Bianca Cox (1980) achter zich. Bianca werd tweede en als derde mocht Femke Hendrikx (1988) het podium beklimmen. Oprecht mag Desiree zich nu officieel Brabants Kampioen Openwater 2007 noemen en dit voor het tweede jaar op rij. Ze heeft nu bewezen een geduchte tegenstander te zijn in het Openwater maar ook in het nieuwe seizoen tijdens het binnen zwemmen verwachten we nog veel van deze jeugdige zwemster. Tijdens deze laatste wedstrijd verschenen er ook nog andere zwemmers van zv De Vennen aan de start. Als eerste werd er gestart door Thymo Reichgelt en Alex in ’t Groen. Zij gingen allebei voor de 500m vrije slag jongens minioren 4, 5 en 6. Thymo wordt 4de in de wedstrijd en komt als 2de Brabander aan, Alex finisht als 5de en 3de Brabander. Thymo pakt hierdoor een 3de plaats in het Brabant Klassement en krijgt hiervoor ook een mooie beker. In deze klasse maar dan voor de meisjes zijn er vier van De Vennen die gaan strijden op deze 500m. Madelon Schellekens tikt als 8ste aan en als 5de Brabander. Laurissa Aarts pakt de 11de plaats en 7de voor Brabant, Amy van Lier wordt 12de en 8ste van Brabant en Ilona Aarts tikt als 29ste aan en als 16de Brabander. Daarna is het de beurt aan Roy Smits en Bob Trommelen zij zwemmen de 500m schoolslag jongens junioren 1,2,3 en 4. Roy komt binnen op een 11de plaats bij de categorie 3 en 4 en als 5de Brabander. Bob wordt 17de in deze categorie en tikt als 11de Brabander aan. Als laatste was Melvin Smits aan de beurt voor de 2000m vrije slag heren-jeugd en senioren. Maar helaas voor Melvin kreeg hij last van zijn schouder en moest naar 1000m het water verlaten. Hoe verder de zwemmers zijn geeindigd in het Brabant klassement is nog niet voor ons bekend want zaterdag werden alleen de nummers 1,2 en 3 bekend gemaakt dus daar moeten we nog even op wachten.