Leuk weekeind in Duitsland.

Top prestatie geleverd door wedstrijd zwemmers van Zv De Vennen.

Het gehele pinksterweekeind stond in het teken van het pinkstertoernooi, waar zeven deelnemers van zwemvereniging De Vennen zich hadden ingeschreven om in het Duitse Osnabruck deel te nemen aan een internationale wedstrijd. Roy & Melvin Smits – Alex & Manon in ’t Groen – Amy van Lier – Joris Haest – Yvo Bulham en Desiree Emmen waren samen met een deelnemer van de Dordtse zwemvereniging MNC Koen Florijn vrijdagmiddag afgereisd naar Osnabruck om te strijden voor de diverse medailles op de verschillende zwemslagen en afstanden. Er werd door deze zwemmers in het gehele weekeind op topniveau gepresteerd, wat resulteerde in prachtige eindtijden bij de diverse zwemmers met de daarbij behorende verschillende podium plaatsen voor elke deelnemer die aan dit toernooi deelnam. Van de in totaal 1258 starts die deze wedstrijd telde, werd er door De Vennen zwemmers 41 keer gestart. Waaronder Manon in ’t Groen 5 starts voor haar rekening nam en 1 maal brons wist te behalen. Yvo Bulham startte 6 maal en wist ook een keer in de prijzen te zwemmen en ook hij scoorde brons, Amy van Lier startte 7 maal en pakte 1keer zilver en 1 keer brons tevens behaalde ze 5 maal een Brabants limiettijd. De broer van Manon, Alex in ’t Groen mocht maar liefst 7 keer starten en had zich nog 1 keer in de finale weten te plaatsen, dus totaal startte hij 8 maal hij wist na de 8 starts 3 maal zilver en 1 maal brons bij elkaar te zwemmen en 1 limiet tijd voor de Brabantse kampioenschappen. De top zwemster van dit weekeind bleek Desiree Emmen te zijn, zij wist uit 6 starts 5 maal goud binnen te halen en 1 maal brons, tevens zwom zij 2 maal een finale plaats. Desiree haalde ook 4 maal de Brabants limiet tijd en 2 maal de Nederlands Kampioenschappen tijd. Roy Smits moest 6 maal aan de start verschijnen, en ook hij wist een mooi aantal medailles bij elkaar te zwemmen van de 6 starts pakte hij 1 maal zilver en 2 maal brons zijn broer Melvin Smits nam 4 starts voor zijn rekening en tevens startte hij nog in 2 finales, hij wist 1 maal zilver en brons op zijn naam te zetten. De broertje Smits haalden beide ook een Brabants limiet tijd. Joris Haest de oudste deelnemer van De Vennen zwemmers die deelnam startte 6 maal en 1 maal in de finale, hij nam 1 keer zilver en 4 keer brons mee naar Dongen. Na de afsluiting van dit pinkstertoernooi in Duitsland hebben de zeven deelnemers van zwemvereniging De Vennen in totaal 5 keer goud – 7keer zilver en 12 keer brons bij elkaar weten te zwemmen. Tevens zijn dus bij deze topprestaties ook nog diverse limieten behaald om op de Brabantse en Nederlandse kampioenschappen aan de start te mogen verschijnen.