Openwater seizoen 2008 beeindigt.

Desiree pakt de titels.

Hank was de laatste wedstrijd van het openwater seizoen van 2008 deze werd gezwommen op 13 september en afgesloten met een grootse BBQ. Van ZV De Vennen waren ingeschreven Alex in ’t Groen – Amy van Lier – Manon van Leijsen – Laurissa Aarts – Ilona Aarts en Desiree Emmen. Als eerste was het Alex die moest starten op de 1000m vrij. Het water was koud (17Gr) en de buiten lucht ook, tevens regende het zo nu en dan. Alex wist toch de finish te halen op de 35 plaats all in en 11de bij de junioren 1/2 en 10de van brabant. Daarna verschenen Amy – Manon en laurissa aan de start voor de 1000m vrij slag. Als eerst van deze drie kwam Amy binnen op een mooie 15de plaats all in 4de bij de junioren 1 en 5de van brabant. Door deze prestatie werd Amy van dit seizoen 4de van Nederland en voor het brabant klassement werd zij 1ste bij de junioren 1. Manon eindigde in de wedstrijd als 37ste en 16de van brabant. Laurissa wist de finish te halen op een 39ste plaats en was tevens 18de van het brabant. Daarna was het Ilona die haar titel moest verdedigen zij stond inmiddels op een 2de plaats voor het brabant klassement. Zij startte op de 500m vrije slag en wist als 12de de finish te bereiken en was de 3de brabantse die binnen kwam. Daardoor werd ze in het klassement voor brabant 3de en mocht zij het podium betreden om haar beker in ontvangst te nemen. Alex moest nogmaals starten op de 500 school en werd daar 33ste all in en 16de bij de junioren 1/2 en tevens was hij de 14de brabander die binnen kwam. Als last but not least moest Desiree nog even de laatste 2000m vrij zwemmen en inmiddels had ze de brabant beker al veroverd zo’n 3 weken geleden. Desiree stond daar al zover los dat deze niet meer te verliezen was. Maar voor het Nederlands klassement was het nog spannend want hier zat maar een klein verschil tussen de nummers 1 en 2. Na een goede start weet ze bij de kopgroep aan te sluiten en zwemt ze de eerste km op een rij liggend in 7de positie. Na deze km laat Desiree het tempo dalen waardoor het gat tussen de kopgroep eigenlijk te groot word maar gelukkig weet ze de laatste 200m er nog een sprint uit te halen zodat ze het gat weer weet te dichten en met een klein tijdsverschil ten opzichte van haar concurenten de finish weet te bereiken als derde in de wedstrijd bij de jeugd en 7de all in. Het resutaat is 1ste van Nedeland bij de jeugd en Brabants Kampioen bij de dames jeugd en senioren. Hiervoor mocht Desiree vandaag 3 maal het podium betreden om de verschillende prijzen op te halen. De trotse Desiree kon, samen met haar trotse ouders, lekker deelnemen aan de BBQ die daarna volgde. Het was een geslaagd openwater seizoen.