BWK 2009

De eerste dag zit er alweer op met 4 zilveren plakken en 1 bronzen.

Zaterdag 10 januari was er de eerste dag van de Brabantse Winterkampioenschappen. Deze keer werden de kampioenschappen gehouden in Roosendaal bij de Stok met een goede organisatie en genoeg zit ruimte gelukkig want het zijn toch lange dagen.
Als eerste kwam Amy aan de start voor de 100m rugslag met een kleine pr pakte ze een mooie 9de plaats.
Daarna was het de beurt aan Eva op deze afstand en jammer zwom ze niet zoals we gewend zijn, we zullen het er maar op houden dat als je jarig bent op zo’n kampioenschap dat dit dan niet echt werkt. Eva tikte als 4de aan. Ook Desiree kwam op deze afstand uit met net 30 honderste boven haar snelste tijd tikte ze als 2de aan dus de eerste zilveren plak was binnen.
Daarna was de 100m vlinderslag aan de beurt en hierop kwam Joost uit. Joost zwom een mooie pr en in de startlijst stond hij 10de maar nu tikte hij als 6de aan.
Voor de meiden stond daarna weer de 100m schoolslag op het programma en hier kwam Eva en Kiki op uit.
Deze afstand ging al wat beter voor Eva en ze tikte nu als 5de aan. Kiki zwom geen pr maar pakte zilver op deze afstand.
Na de schoolslag was de 100m vrije slag aan de beurt voor de jongens. Als eerste ging Joost van start en hij zat net boven zijn tijd en tikte als 14de aan. Daarna was het de beurt aan Yvo en Yvo tikte als 6de aan. Yvo zelf vond het niet lekker gaan maar hij zat toch maar 1 seconden boven zijn tijd.
Voor Alex was het zo wie zo een spannende dag want hij stond in de startlijsten als kanshebbers op een medaille en dat geeft toch altijd wel wat spanning zo’n eerste keer maar Alex maakte het helemaal waar en pakte zilver op deze afstand. De laatste afstand van deze dag was de 200m wisselslag voor de meiden. Als eerste ging Eva van start en ja, geukkig ze kreeg het gevoel weer terug en dit bracht haar naar zilver. Als laatste was Desiree aan de beurt en al voelde ze zich niet lekker ze ging het toch proberen. Het werd geen gemakkelijke race voor haar maar het bracht toch een bronzen plak.
Nu is het wachten op morgen want dan is de tweede dag van de BWK.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.