Van klein tot groot op het podium

Een beker voor Rick en Desiree.

Zaterdag 4 juli was Oss aan de beurt deze wedstrijd telt tevens voor de Brabantbeker. Desiree mocht als eerste van start op de 2500m. Na een mooie start kon de race beginnen eerst een rondje van 500m en dan daarna 2 van 1000m en zoals jullie weten houd Desiree niet van rondjes zwemmen maar ze kwam mooi binnen als 5de dame en 1ste van Brabant. Daarna was het de beurt aan Alex voor de 1000m vrije slag en het veld was goed bezet. Na een mooie race kwam Alex als 7de binnen bij de junioren 1 en 2 en als 20ste all in. Tevens tikte hij aan als 7de Brabander. Amy kwam ook uit op de 1000m vrije slag en na een flitsende start zoals we gewend zijn van haar zwom ze een prachtige race. Ze was weer zo snel binnen 6de dat mama van Lier nog aan het zoeken was in het water. Amy kwam als 4de van Brabant aan.
Onder tussen stond Desiree weer aan de start voor de 1000m en na een mooie start kon ze de kopgroep goed bijhouden en kwam ze als 3de dame binnen en als 1ste Brabantse. Manon van Leijsen die dit jaar ook voor het eerst bij de dames mee moet starten maar dan uitkomt in de jeugd klasse ging ook lekker en zij kwam als 26ste binnen bij de jeugd. Voor de Brabantbeker tellen ze de dames en de jeugd bij elkaar en daarbij tikte ze als 18de aan. Amy was onder tussen weer aan de start verschenen want vandaag ging ze ook voor de 500m schoolslag. Na een wat moeizame start het is toch anders als bij de vrije slag ging ze dan op weg. Het was even wennen maar als 22ste kwam Amy binnen en als 11de van Brabant.
Daarna was het de beurt aan Rick Embregts en Rick ging voor het eerst open water zwemmen. De afstand voor Rick is 250m en het was natuurlijk allemaal een spannend gebeuren. Na goed geluisterd te hebben bij de voorstart kon de race beginnen en wat gebeurde er………. ja hoor meteen een 1ste plaats en natuurlijk 1ste van Brabant. Daarna was Merijn van der Donk aan de beurt en ook Merijn ging voor het eerst open water zwemmen. Voor Merijn natuurlijk ook allemaal heel spannend en Merijn moest 500m gaan zwemmen. Heel vermoeiend vond Merijn de race maar wij vonden dat hij het heel knap gedaan had en toch maar even mooi uitgezwommen. Merijn werd 12de in de wedstrijd en 6de van Brabant.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.