Een snelle laatste ronde voor zv De Vennen

Wat een kanjers… wat een pr’s……limieten en een team om trots op te zijn.

Zondag 11 april was er weer de laatste landelijke competitie ronde. Deze keer zwommen we deze ronde in Oss bij Arethusa samen met Njord. Als eerste ging de estafette van start de 4x50m wisselslag jongens jeugd en jonger. Dit werd voor ons meteen goud met in het team Alex, Stephan, Roy en Sander. Daarna was er de 4x50m vrije slag meisjes jeugd en jonger en hier behaalde Eva, Laurissa, Romy en Amy een mooie 3de plaats. Daarna kwamen de individuele afstanden aan de beurt en er werd super gezwommen door alle leden van de Vennen. Om iedereen te noemen wat eigenlijk met zulke prestaties wel mooi zou zijn gaat natuurlijk niet want dan wordt de lijst wel heel erg lang daarom hierbij alleen de zwemmers die ook nog een of meerdere medaille konden zwemmen. Bij de meisjes minioren 4 en jonger was het Ilse die de 2de plaats pakte op de 100m wisselslag en Fleur pakte hierop de 3de plaats. Op de 50m schoolslag pakte deze meiden nogmaals een keer deze plaatsten. Bij de jongens in deze klasse was het Timo die goud pakte op de 25m schoolslag. Eva was zwaarder ingedeeld deze competitie dus een medaille zat er net niet in maar wel een BL op de 200m vrije slag, 50m vrije slag en 50m schoolslag. Ook rachel behaalde een Bl op de 50m vlinderslag. Jongens junioren 2 en jonger werden vertegenwoordigt door Yvo die de 2de plaats pakte op de 200m vrije slag met een Brabants Limiet en Michiel pakte hierop een 3de plaats. Stefan pakte de 1ste plaats op de 50m schoolslag en Yvo pakte hierop de 2de plaats. Sander die zwaarder was ingedeeld behaalde net geen medailles maar wel een Bl op de 200m rugslag en op de 50m vrije slag. Amy kwam uit in de categorie meisjes jeugd en pakte hier een 2de plaats op de 100m wisselslag en een 3de plaats op de 200m rugslag met een BL. Alex kwam uit bij de jongens junioren 4 en jonger en werd twee keer 2de dit was op de 100m wisselslag en op de 200m rugslag met hierop een BL. Bij de jongens jeugd 2 en jonger was het Roy die twee keer goud pakte. Op de 100m rugslag en op de 100m vrije slag. Stephan werd 2de op de 100m rugslag en 3de op de 100m vrije slag. Bij de dames pakte Desiree twee keer goud dit was op de 100m rugslag en 100m vrije slag met op beide afstanden tevens een BL. Anouk pakte een mooie 3de plaats op de 50m vrije slag. Bij de heren werd het twee maal een Vennen podium. Op de 200m wisselslag pakte Joost de 1ste plaats, Roel werd 2de en Melvin pakte de 3de plaats. Op de 50m vrije slag was het weer Joost die goud pakte met een BL, Melvin Zilver en Dirk de bronzen plak. Als laatste waren er nog drie estafettes. Op de 4x50m vrije slag jongens junioren 2 en jonger werd een mooie 1ste plaats binnen gehaald. In dit team zaten Sander, Tom W en Michiel Slot. Daarna was het de beurt aan Rick, Fleur, Timo en Ilse om de 4x25m schoolslag te zwemmen en dit team werd 2de. Het slotstuk van deze middag was de 8x50m vrije slag en er moest worden opgesteld van jong naar ouder. Het werd een bloedstollende race met voorliggen dan weer wat achter, een aanmoediging het dak ging eraf maar het team van Sander, Eva, Alex, Amy, Roy, Anouk, Joost en Desiree behaalde dan wel de 1ste plaats. Nu is het nog een kwestie van tellen voor alle verengingen maar het is nu al zeker dat we toch wel wat plaatsen zijn gestegen.