Voor het eerst in de geschiedenis

Desiree gaat rondje walcheren met estafette team.

Achter de schermen wordt er al weken aangewerkt en dan vooral door het zeeuwse team ( zij hebben de organisatie) maar ook het Holland team is compleet en maakt zijn opwachting. Een lange tijd geleden is Desiree benadert door Richard Broer een groot open water zwemmer die al heel veel op zijn naam heeft staan met de vraag of ze mee wilde doen met rondje Walcheren in estafette vorm. In dit “Holland”team zal zwemmen Koen Florijn, Lex Hoogendam, Klaas van Beek, Ralf van der Poel, Karin Stein en Desiree.
Op 24 Juli 2011 zal dit dus plaats gaan vinden en wel voor de eerste keer in de geschiedenis.
De bedoeling is om van Vrouwenpolder, via Westkapelle naar Vlissingen te zwemmen, een afstand van 30 kilometer.Burgemeester van der Zwaag van de gemeente Veere zal de startzwemmers op het strand van Breezand wegschieten.
Met de ebstroom gaat het 18 km naar Westkapelle, daar het kenterend tij bedwingen en vervolgens met de vloedstroom nog 12 km naar de Boulevard van Vlissingen om zo voor Restaurant de Leugenaar in Vlissingen aan land te komen.
Daar zal burgemeester Roep de deelnemers verwelkomen. Het zal dus een zware tocht gaan worden op sommige stukken maar alles is goed voorbereid door de organisatie. Beide teams krijgen een eigen boot die ook bij de zwemmers blijft met de nodige mensen erop. Wie er gaat winnen de zeeuwen of wij doet voor mij niet zoveel af. Ik vind het al spannend genoeg en ben dan ook weer blij als alles op het strand arriveerd. Ruud gaat mee op de boot als team captain en hopelijk heeft hij dan ook nog tijd om foto’s te maken. Ik zelf zal bij de start zijn daarna ga ik naar west kapelle in de hoop ze langs te zien komen om daarna het team weer te verwelkomen in Vlissingen.
Via deze link kom je bij een stuk dat in BN De Stem staat van Zeeland:

http://www.bndestem.nl/sport/sportzeeland/9102965/Zwemmers-in-Zeeslag-rond-Walcheren.ece

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.