Frankrijk

Route Roche d’Oëtre

Danielle schreef donderdag 13 juli

Vandaag zijn we opgestaan met regen. Maar dat had hij gisteren niet voorspeld toen wij naar het weer keken. Broodjes gebakken en ontbeten en toen toch in de auto gestapt richting Moulin de Ségrie, terug naar het Normandische Zwitserland. De route van vandaag bestaat uit diverse bestaanden wandelroutes, het botanisch pad, een GR (wat bij ons LAW is), en een uitgezette wandeling in deze buurt. Onze route pakt dus van alles een deel mee. Het botanische pad door het heuvellandschap van Bréel is voorzien van borden met allerlei informatie over de inheemse flora en fauna. Het hoogtepunt van deze afwisselende wandeling wordt echter wel gevormd door het grandioze uitzicht vanaf de Roche d’Oëtre met een in de diepte adembenemende uitzichten op de ongerepte kloof van de Rouvre. Ook nu weer lopen we door diversen dorpen en gehuchten, Bréel, Le Douite-de-Bréel, Le Hamel, La Bagottière, Oëtre, Le Souwuet, Blanc-Rocher, L ‘Ētre-aux-Mores. We lopen tussen weilanden, over bergkammen, tussen huizen door en over bospaadjes. De uitzichten zijn geweldig, vooral bij Roche d’Oëtre.

Le Caillou

Pauze! We zijn op de helft, en bijna bij het hoogtepunt, Roche d’Oëtre. Even lekker zitten met een drankje om daarna van het uitzicht te genieten en aan de terugweg te beginnen. Een erg leuk restaurant / café met allemaal tafeltjes tussen de bomen.

Roche d’Oëtre

De Roche d’Oëtre, gebeeldhouwd in steen, is een van de meest prestigieuze uitkijktorens in West-Frankrijk. Dit beschermd natuurgebied ligt in het hart van de oudste berg van Europa. Vanaf zijn hoogte van 118 meter biedt de Roche d’Oëtre een prachtig panorama over de beboste kloven van de Rouvre.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.