Frankrijk

Het moeras van Blonville en het meer van Villers

Danielle schreef op zondag 16 juli

Vanmorgen eerst naar de bakker gereden in de regen. Tijdens het ontbijt het weer bekeken en onze planning omgegooid. Étretat, de witte krijt rotsen, moeten nog even op zich laten wachten want daar regent het de gehele dag. In Villers-sur-Mer zou na deze bui in de ochtend het droog moeten blijven. In ons “Normandië 50 wandelingen” boekje staat een route die we met wat aanpassingen vanuit ons huisje kunnen wandelen, zo goed als vlak, en we zouden dan op 15 kilometer uitkomen.

Dus tassen vullen, wandelschoenen aan en op pad. De route was goed te doen. Stukjes wat saai, maar ook stukjes erg leuk en mooi. Uiteraard wijken we soms wat van de route af omdat we mooie dingen zien. Maar het was een prima 15 kilometer met veel te zien. We liepen langs Marais de Villers, een meer met veel eendensoorten, het ongerepte Marais de Blonville en moeraslandschap.

We zijn dan inmiddels van Villers-sur-Mer naar Blonville-sur-Mer gelopen, de volgende kustplaats. Daar hebben we een omweg gemaakt naar Mont Canisy (109 meter hoog) langs diverse Batteries. Daarna terug naar de zee gewandeld om langs de kust terug naar Villers-sur-Mer te lopen. Hier zijn we door het centrum gelopen naar de bakker van vanmorgen. Vanaf daar terug naar het huisje en dat is een kwartiertje. Morgen dus te voet naar de bakker.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.