Frankrijk

Boulangerie Patisserie

Danielle schreef op maandag 17 juli

Vanmorgen zoals gezegd naar de bakker gelopen. Rex zijn boodschappentas mee want die wilde natuurlijk graag de croissants dragen. Iedere keer weer moeilijk wat ik nu toch allemaal moet kiezen bij de bakker, zoveel lekkere dingen. Terug in het huisje Rex zijn eten gemaakt en zelf ontbeten. En zo maken we ons klaar voor Honfleur en Cormeilles. En Rex kan niet wachten tot vanavond, want dan gaan we naar het strand.

Honfleur

Honfleur is dé toeristische trekpleister van Normandië. Bij kunstschilders is dit stadje al eeuwenlang geliefd. Het is hier heerlijk slenteren door pittoreske straatjes, langs eeuwenoude huizen en rond de sfeervolle oude haven. Honfleur heeft de eeuwen goed doorstaan, daardoor is hier veel moois bewaard gebleven. Honfleur is niet voor niets een van de meest bezochte steden van Frankrijk. De stad is om allerlei redenen internationaal bekend: de charme van de smalle geplaveide straatjes, de prachtige gevels van de oude woningen, de sfeervolle winkels, de talrijke gezellige hotels en karakteristieke restaurants, maar ook de vele monumenten en de rijkdom van het historische, culturele en artistieke erfgoed. In Honfleur is de sfeer warm en gezellig, typisch voor een kleine stad met grote allure. Honfleur heeft een vissers- en een plezierhaven. Maar het is bovendien de stad van de kunstschilders en het impressionisme. Hier, bij de monding van de Seine, heeft het ‘mooie licht’ kunstenaars als Courbet, Monet, Boudin en anderen geïnspireerd. Ook vandaag nog kun je in de talrijke kunstgalerieën en ateliers werken bewonderen van klassieke en hedendaagse kunstenaars.

Diner en Strand

Vanmiddag lekker in de tuin een boekje gelezen en vanavond zijn we naar het centrum gewandeld voor een pizza. Na het eten mocht Rex eindelijk op het strand. Vanaf 20.00 uur zijn honden namelijk toegelaten en dat was één groot feest.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.