Spanje

Dag 3 Barcelona of te wel
een dagje Gaudi

Dinsdag 19 september stond de wekker op 8.00 uur want vandaag zouden we beginnen met de mooie Kathedraal de Sagrada Familia. Dus na het ontbijt naar de metro want e Kathedraal ligt helemaal aan de andere kant. Daar aangekomen eerst wat foto’s van de buitenkant en wat is hij mooi je komt niet uitgekeken. Gaudí werkte tot zijn dood fanatiek aan de Sagrada (hij ging zelfs op de bouwplaats wonen) en maakte een heleboel maquettes en schetsen.

Helaas is veel verloren gegaan door een brand tijdens de Spaanse burgeroorlog, dus moesten de latere architecten reconstrueren wat Gaudí van plan was. Wat betekenen de torens want in het totaal zijn er 18 torens. Twaalf van deze torens staan voor de appostelen, vier voor de evangelisten, en de twee andere torens vertegenwoordigen de Heilige Maagd María en Christus. Verder zijn er drie gevels, die het leven van Jezus Christus uitbeelden. Dus nadat we de buitenkant hadden bekeken wilde we naar binnen maar dat was jammer want kaartjes konden alleen online gekocht worden en de tijd dat er nog gekocht kon worden was 19.15 uur.

Dus dat maar gedaan dus sávonds terug wat nu. Dan naar park Guel ook van Gaudi. Dus weer in de metro want het is veel te warm en te ver. Maar er stond mij nog wel iets te wachten want vanuit de metro was het niet ver maar wel een hele klim omhoog maar we zijn boven gekomen. Ook hier keek je je ogen uit en vooral al die kleuren het was heel mooi.

Hier zie je het meest verfijnde meesterwerk van Antoni Gaudi. Daarna terug naar het hotel om even iets anders aan te doen en bij het hotel gegeten. Daarna de winkelstraat opgezocht en op hoogte wat gedronken zodat je mooi de stad kon overzien.

Rond de klok van 18.00 uur weer richting de Kathedraal daar nog wat gedronken en een heerlijk ijsje gegeten en toen was het zover we konden naar binnen. Binnen zie je de enorme zuilen van de basiliek die zeventig meter boven het plafond uitsteken. Er zijn ook enorme glas-in-loodramen waar het zonlicht doorheen stroomt en een droomachtige ervaring creëert.


Het licht van de gebrandschilderde ramen is fascinerend en geeft de basiliek een warme en hemelse sfeer. Het licht van de ramen is iets wat u alleen vanuit de Basiliek kunt ervaren. Het is niet te beschrijven hoe mooi dat het van binnen is. Ik heb nog nooit zo iets moois gezien. Natuurlijk nog een kaarsje aangestoken. Daarna terug met de metro naar de La Rambla om nog iets te eten en toen terug naar het hotel want morgen staat Valencia op het
programma

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.