Portugal

Het meeste was reizen vandaag

Dinsdag 26 september was er weer een reisdag want we gingen nu naar Portugal en wel naar Lissabon. Rond de klok van 9.00 uur na het ontbijt hebben we de auto weer gepakt en Lissabon ingesteld. De weg verliep voorspoedig bij de grens deed waze even moeilijk maar dat begrepen we pas achteraf. Om 14.15 uur waren we bij ons hotel en ook dat vonden we wel vreemd dik 600 km gereden en nu al bij het hotel. Nu rijd Ruud altijd wel door maar het was toch vreemd tot dat ik zag dat mijn telefoon een andere tijd aan gaf dan mijn horloge en toen snapte wij het in Portugal is het een uur vroeger want die hebben geen zomertijd.

Dus daardoor was ook even waze de weg kwijt bij de grens. Het was even wachten maar de kamer was al vrij snel klaar dus alles kon naar de kamer. De auto in de garage en dat was wel een dingentje de garage van het vorige hotel was krap maar dit was nog erger. Drie keer steken om de draai te kunnen nemen en dan nog tussen de pilaren door naar een scheef vak. Daarna op weg naar de metro daar gekeken hoe het werkt en kaartjes gekocht. Daarna hup de metro in en midden in de winkelstraat eruit. Daar eerst lekker gegeten en wat gedronken en toen verder gewandeld.

En dan doemt in een keer een schitterende poort op of te wel Arco Triunfal da rua Augusta. Prachtig daar zijn we onderdoor gegaan en op ons gemak op een terrasje gezeten bij rivier de Taag. Het uitzicht was op de prachtige Ponte de 25 Abril. Het is het kleine broertje van de brug in San Francisco. Op het terras ook voor het eerst een sangria gedronken en op advies van Corry heel rustig. Daarna terug gelopen naar de metro en toen terug naar het hotel. Morgen op tijd uit bed want dan komt Desiree hieraan op het vliegveld.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.