Portugal

Dag 5 wat een hitte
dan gaan we voor een boottocht

Zaterdag 30 september hebben we eerst een beetje uitgeslapen tot 9 uur en daarna hebben Ruud en Desiree de hardloop kleren aangetrokken. Bij het hotel links en daarna de hoek om omhoog om zo bij park Eduardo VII te komen. Een prachtig park hier waren we ook met het fietsen gestart maar daar is de weg heel stijl naar beneden dus dat hadden ze gedaan maar dan ook weer terug. Desiree schreef zo mooi op strava dood gaan in park Eduardo VII.

Daarna terug naar het hotel even goed wat deo op en toen eerst naar het ontbijt anders was het dicht. Na het ontbijt eerst gedoucht en daarna weer op pad. Maar wat was het warm 34 graden geen schaduw te vinden dus dan de boot op. We hadden geluk we kochten de kaartjes en konden meteen om 13.10 uur de boot op hij lag al klaar. Desiree had een perfect plaatje gevonden bovenop het dek met wat schaduw en wind dus wat wil je nog meer. We gingen van start bij Praca do Comercio de grote poort bij het handelsplein. dan onder de ponte 25 de Abril onderdoor, Museu da eletricidade of te wel het kolencentrum waar vroeger Lissabon de elektriciteit door kreeg. Dan langs de kerk een modern museum en een stukje van de havens. Als laatste blikvanger de toren van Belem daarna vaarde hij nog een stukje verder en in de verte zie je dan Farol do Bugio liggen.

Op dit eilandje staat een fort met een vuurtoren en hier houd rivier de Taag op en dan begint de Atlantische oceaan. Nadat we gedraaid waren kwamen we natuurlijk aan de andere kant Cristo Rei tegen het grote christus standbeeld, daarna voerden we onze ligplaats voorbij om een stuk verder te keren en daar zagen we een prachtige kerk en daarna een klooster. Na anderhalf uur legde we weer aan en zijn we de winkelstraat ingelopen om bij het eerste terras weer neer te strijken voor eten en drinken. Daar zijn we wel een tijdje blijven zitten het was zo warm. Daarna gezellig gewinkeld wat rond gekeken over martjes gelopen om daarna een pizza te delen want honger hadden we niet echt maar we gingen terug naar het hotl want morgenvroeg zou de wekker om 3 uur voor Desiree en voor ons om 3.25 uur aflopen want dan zou Desiree weer terug vliegen.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.