Portugal

Desiree vliegt weer terug en
wij gaan door naar Porto

Zondag 1 oktober was het al vroeg dag om 3 uur liep voor Desiree de wekker af en voor ons een beetje later want we moesten om 3.55 beneden zijn om een taxi te bellen. Wij brachten Desiree mee weg wel zo gezellig en het was middenin de nacht in een vreemde stad. Om 4.20 uur waren we bij het vliegveld maar ze moest in terminal 2 zijn en daar is dus niets en we hadden zo gehoopt op lekkere koffie met een broodje maar ja niets aan te doen. Toen Desiree inmiddels door de douane was zijn wij met de taxi terug naar het hotel gegaan en nog even naar bed tot 8.30 uur. Daarna gedoucht ons ontbijt op en toen uitgecheckt. Desiree was inmiddels in Nederland alweer geland.

Maar nu moest eerst dat zwarte kanon nog naar buiten en de garage was daar niet echt opgebouwd maar met veel geluid hoorde ik de auto naar buiten komen en …….. gelukkig zonder schade. De navigatie werd op Porto gezet en de reis van 350 kilometer kon beginnen. Rond de klok van 12.45 uur kwamen we aan bij ons hotel en we konden meteen inchecken en naar onze kamer dus dat was wel fijn. Daar alles weggezet de plattegrond mee en op pad. Ons hotel ligt in een drukke winkelstraat met veel terrasjes en loopt vrij steil naar beneden dus nu was dat wel fijn maar we moeten natuurlijk ook nog terug. We kwamen al langs mooie kerkjes en torens en toen bij het oude station.

Porto Sao Bento. Het is een van de mooiste stations van de wereld maar het is ook echt prachtig. Het is gebouwd aan het einde van de 19de eeuw. Daarna zijn we weer verder gelopen en kwamen we bij Livraria Lello de mooiste boekwinkel van de wereld en ….. hij is ook prachtig.

De gebroeders Lello hebben deze in 1906 laten bouwen en als je dan binnen komt zie je die geweldige trap en al die boekenkasten je weet gewoon niet waar je eerst moet kijken. Ook gaat het verhaal dat hier de inspiratie vandaan komt voor de Harry Potter boeken want JK Rowling heeft in Porto gewoond want zij was hier lerares Engels en kwam vaak in deze boekwinkel.

Daarna eerst een terrasje opgezocht want het is weer goed van temperatuur. Daarna na een mooie kerk maar deze was dicht een prachtige fontein en een standbeeld van een soldaat van de eerste wereldoorlog. Daarna ons avondeten opgezocht en toen de terug weg naar het hotel gezocht. Daar eerst de auto gepakt want op zondag mag je zo parkeren maar wij stonden moet je door de week om de twee uur betalen dus dat gaat hem niet worden. Achter het hotel staat een grote parkeergarage dus daar staat hij nu in en deze was een keer wat breder gelukkig.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.