Portugal

Veel gezien en gedaan vandaag in Porto

Maandag 2 oktober eerst wat uitgeslapen, gedoucht en daarna na het het ontbijt. Op de plattegrond nog even gekeken hoe we zouden gaan lopen want we gingen vandaag naar de brug en naar de oevers van de rivier de Douro. Ons hotel staat in de De Rua Santa Catarina en deze straat staat mede bekend om Café Majestic. Dit is een oud café met een prachtige uitstraling in de stijl van de belle époque. In dit ‘iets te toeristische’ café kunt u neerstrijken voor een hapje en een drankje, maar daar betaalt u wel de hoofdprijs. Wij hebben er niets gedronken maar het is wel een leuk cafeetje.

We hadden besloten om te voet naar de brug te gaan want het was allemaal alleen naar beneden dus dat gaat wel. Onderweg kwamen we al wel wat mooie dingen tegen van standbeelden tot het prachtige theater. En dan doemt hij op de prachtige  Dom Luis I-brug. Deze brug is 400 meter lang en is ontworpen door een compagnon van Gustav Eiffel de ontwerper van de Eiffeltoren. Het zuidelijk gelegen Vila Nova de Gaia met alle beroemde porthuizen is via de Dom Luis I-brug te bereiken. Een stuk verderop over de Douro staat een iets kleinere metalen spoorbrug (de Ponte Maria Pia) die wel is ontworpen door Gustav Eifel zelf. Nadat we de brug over waren zagen we meteen het klooster maar daar kun je niet in wel er bovenop maar daar hadden we geen zin in. Wij zijn daar in de kabelbaan gestapt om de hoogte te overbruggen want om gezellig langs de oevers te lopen zit je een stuk lager.

Daar eerst iets gedronken en toen zijn we gezellig gaan lopen. Daar hebben we een van de porthuizen aan gedaan om te zien hoe dit nu precies werkt. Dit was een leuke route en na afloop mocht er rode, witte en roze geproefd worden en ook het verschil van 5, 10 of 40 jaar maar dit onderdeel hebben wij overgeslagen. Daarna hebben we wat gegeten en toen zijn we de brug weer overgegaan maar dan onderaan dus op de hoogte van de oever naar de andere kant.

Ook daar was het mooi met de gekleurde huisjes en alle terrasjes. Daar zijn we ook langs Paleis Da Bolsa gelopen en langs de Mercado een hal met allemaal kleine hapjes en drankjes.

Daarna terug gelopen naar de andere kant en weer wat gedronken op een terrasje.

In de Douro liggen ook allemaal voor de reclame de bootjes met wijnvaten met het merk van het porthuis. Daarna met de kabelbaan terug om weer op hoogte te zitten en via de bovenkant de brug over gegaan.

Daarna na de Sé do Porto kathedraal gelopen die op de hoogste heuvel van de stad ligt. Vanaf het plein Terriero da Se, welke voor de kathedraal ligt heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad. Binnenin de kathedraal zie je meteen de prachtige Gotische stijl. In het klooster vindt u blauwwitte azulejos-panelen welke door António Vital zijn geschilderd. Daarna zijn we richting de metro gelopen want ik heb zoveel last van mijn grote teen dat lopen niet echt goed gaat. Met een keer overstappen kwamen we met de metro uit in de straat van ons hotel dus dan is het nog maar een stukje daar eerst lekker gegeten en toen terug naar het hotel.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.