Tsjechië

Vertrek

Danielle schreef op 10 augustus op haar polorsteps het volgende:
Gisteren de auto volledig ingepakt. Geluksmomentje wanneer alles netjes naast, op en tussen elkaar past. En natuurlijk papa gelukkig gemaakt want zelfs het kofferbak luik kan dicht, heeft hij mij toch maar mooi geleerd. Om 04.00 uur de wekker, de laatste spulletjes in de auto. Rex uitlaten en tandenpoetsen en dan zijn we er weg van. De navigatie is ingesteld en we rijden om 05.30 uur de oprit af. Dag Dongen.

Zámek Diana

Rond de lunch rijden we Tsjechië binnen 🇨🇿. Dus tijd voor een stop, benen strekken en natuurlijk Rex even een rondje lopen. We kiezen voor het plaatsje Diana met een leegstaand kasteel. Diana is een dorp en onderdeel van Rozvadov in de regio Pilsen in Tsjechië. In 2011 was de bevolking 27 mensen. In de nederzetting bevindt zich een jachthuis Diana (voor het eerst genoemd in 1742). Het huis, dat eigendom is van de adellijke familie Kolowrat, is vernoemd naar de godin van de jacht.

Zřícenina kostela sv. Apoleny

De ruïnes van de vroegbarokke kerk van St. Apolenyz uit de 17e en 18e eeuw doet denken aan het ter ziele gegane dorp Svatá Apolena, dat voornamelijk door de Duitse bevolking werd bewoond. Momenteel is het slechts een mystiek ogend wrak. De kerk was gewijd aan Sint Apollone, de patroonheilige van de tanden, omdat een plaatselijke edelman die problemen had met zijn tanden, hier uit de put zou zijn genezen. Daarom liet hij hier een kerk bouwen gewijd aan Sint Apollina, waarrond al snel een klein dorpje met dezelfde naam groeide. De lokale bewoners raakten na 1945 ontheemd en de kerk en het dorp werden verlaten. Huizen vielen uit elkaar en bomen raakten overwoekerd. Zo ook de kerk. Tegenwoordig zijn er alleen nog ruïnes van over, waarvan je alleen maar kunt raden hoe het eruit zag toen het nog in bedrijf was.

Autocamp Ostende Bolevák

Aangekomen op de eerste camping van de zeven. Een vlotte rit zonder file en met een beetje “Baustelle”. Nadat we ons hebben aangemeld mocht Rex kiezen. Dat werd dus een grote duik in het water wat net achter het huisje ligt. Althans huisje. Rob hoopt dat ik voor de rest van de vakantie betere accomodaties heb geboekt want voor deze nacht is het een hok van 3 bij 3 meter met enkel 2 bedjes erin. Nou ja, meer hebben we ook voor deze ene nacht niet nodig. Want we gaan op tijd naar bed. En morgen er op tijd uit om naar Pilsen te gaan voor we doorreizen. Het avond eten hebben we in het restaurant van de camping op. Friet met schnitzel en een pasta. Rex maakt meteen vrienden met de bediening en de kleine kinderen. Dus gaat helemaal top allemaal.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *