Tsjechië

On the road again

Danielle schreef op zaterdag 17 augustus op polarsteps:

Gisteren hebben we zelf paste gemaakt in het huisje en buiten gegeten. Na het eten opgeruimd, tassen gepakt, auto ingepakt en gedoucht, want we gaan weer verkassen vandaag. We hebben al gezien dat het flink wat scheelt in temperatuur tussen het huisje hier en waar we heen gaan. Maar ook dat we wel wat regen onderweg gaan hebben. Het is een flinke rit, 234 kilometer. Maar alles is hier binnendoor. Rob is gestopt met het tellen van de plaatsen waar we doorheen zijn gereden. Het word, vinden wij, wel steeds mooier en mooier. Meer bossen en meer berg weggetjes.

Hořice

Rond 13.00 uur reden we door één van de vele dorpjes waar we gestopt zijn om met Rex een klein stukje te wandelen en wat te lunchen. Er was niet heel veel keuze in eet gelegenheden maar deze pizza was heerlijk als lunch aan het plein.

Camping Jiskra

We zijn aangekomen op de camping. Het laatste stukje wel wat regenbuien gehad, maar sinds we uit de auto zijn is het droog. Bij inkomst werden we verwelkomt door een briefje bij de receptie, morgen eens kijken of we iemand kunnen vinden om te betalen. Het huisje is groot, maar echt heel heel heel oud. Maar goed, we komen hier enkel om te slapen want we willen de natuur in en gaan wandelen.

U Studny

Na het uitpakken even de benen strekken en een rondje gelopen door Harrachov. Dit een klein berg dorpje helemaal ingericht op het skiën en dat zie je dan ook overal terug. De “hoofdstraat” zit bomvol restaurantjes, barretjes en ijssalons. Dus iets te eten vinden moet hier wel lukken.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *