Tsjechië

E65

Danielle schreef op dinsdag 20 augustus op polarsteps:

Na onze ochtendwandeling vanmorgen en het ontbijt de laatste spullen terug in de auto geladen. We gaan weer verkassen. Rex heeft zich geïnstalleerd, Rob heeft Waze ingesteld en ik lees mij in over de volgende bestemming. Rob mag eindelijk de snelweg weer eens op en is zo gelukkig als een klein kind. We hebben nog één regio niet gehad in Tsjechië: Midden-Bohemen. Dus daar zijn we nu onderweg naartoe voor twee nachten. De regio’s in Tsjechië in het kort: Noord-Bohemen Waar de adel kuurde en het bovenste paradijs op aarde wacht. Midden-Bohemen Praag als grandioos middelpunt van een betoverend landschap vol met paleizen en kastelen. Zuid-Bohemen Natuurbestemmingen en traditionele, schilderachtige stadjes. Moravië Ruige landschappen en liefelijke wijngaarden. De drie regio’s Noord- & Zuid-Bohemen en Moravië hebben we de laatste dagen doorkruist, al gaan komen we nog terug naar Noord-Bohemen na deze tussenstop in Midden-Bohemen.

Franz by Zeitraum

Net over enen zijn we aangekomen bij ons appartement voor twee nachten in Praag. Franz by Zeitraum, een groot appartementen complex wat erg netjes is, inclusief parkeerplaats en dicht bij het centrum.

Žižkov

Na het inchecken en de spullen naar boven te hebben gebracht gaan we alvast op pad. De Praagse wijk Žižkov met mooi uitzicht over het centrum, de televisietoren, bars en designwinkels – Praags jonge wijk We starten met het beklimmen van de Vitkovheuvel, die Karlin en Žižkov scheidt. Hier staat het grootste ruiterbeeld ter wereld de hussietenleider Jan Žižka: 9 meter hoog en een gewricht van 16,5 ton. Vanuit daar dwalen we door de smalle straatjes met prachtige gebouwen naar beneden langs het Olsanykerkhof en de nieuwe Joodse begraafplaats. Naar de televisietoren. De televisietoren Žižkov is 216 meter hoog en het hoogste gebouw van de stad Praag. We slenteren voort door de prachtige straten met terrasjes, winkels en barretjes. Nuttigen nog een drankje om vervolgens terug richting appartement te gaan zodat we wat kunnen afkoelen. De airco staat al aan want het is hier toch weer 26 graden.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *