Tsjechië

Staroměstské náměstí

Danielle schreef op woensdag 21 augustus op polarsteps:

Op tijd uit bed vandaag want we willen graag ontbijten aan het plein en voor de grote drukte al wat bezienswaardigheden hebben gezien. Vanuit het appartement zijn we door de nieuwe stad richting het oude stadsplein gelopen. Onderweg kwamen we de synagoge en het Representatiehuis al tegen net als de Kruittoren. En dat al allemaal voor het ontbijt dus. Want op het oude stadsplein hebben we heerlijk ontbeten waarna we onze stadswandeling hebben voortgezet langs het astronomisch uurwerk, het standbeeld van Jan Hus en het raadhuis van de oude stad. Het astronomische uurwerk werd meer dan 600 jaar geleden gemaakt door klokkenmaker Jan Ruze ofwel meester Hanus. Het verhaal wil dat de burgers van Praag hem na voltooiing de ogen hebben uitgestoken, opdat hij niet nog zo’n mooie klok in een andere stad kon bouwen.

Karlův most

Vanuit de oude stad op weg naar de Karelbrug met al zijn straatartiesten. We lopen door Josefov rond de begraafplaats. Je ziet meteen waar de Karelsbrug is want daar word het toch al wel wat stukken. Maar het is nog prima om er overheen te lopen en rond je heen te kijken. De brug is 10 meter breed en 520 meter lang, heeft 16 bogen en verbind de oude stad met Mala Strana.

Pražský hrad

Eenmaal over de brug lopen we door nog meer mooie straatjes en geveltjes richting de Praagse Burcht. Jeetje dit waren een hoop trappen omhoog niet te filmen. Maar we hebben het gered en het uitzicht is prachtig. Ook vind je hier de Sint-Vituskathedraal. Hier zijn meer dan dertig koningen en koninginnen gezalfd en liggen vijftien van hen begraven. Vanuit daar liepen we langs het oude Koninklijke paleis via smalle steegjes weer terug naar beneden.

Stadswandeling

En dan gaan we terug over een brug verder naar de oude stad. Zo hadden we mooi uitzicht op de Karelsbrug. Terug naar het oude stadsplein voor een drankje om vervolgens terug richting het appartement te wandelen. Rex werd weer goed verwend door de obers. En er zijn ontelbare keren foto’s van hem gemaakt. Hij is geaaid en gekust en iedereen heeft het over hem.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *