Corsica

Vandaag aangekomen op Corsica

Maandag 16 september was het weer vroeg dag om 6.00 uur ging namelijk de wekker weer. Ons opgefrist alles ingepakt en ons een weg gebaand door het donkere hotel alles was op slot geen mens te bekennen maar het is gelukt om buiten te komen en bij de auto. Het was ongeveer een kwartiertje rijden naar de haven en daar was het al lekker druk. Na het inchecken kregen we een sticker op de raam en konden we de boot op. Daar eerst een ontbijt gescoord en een tafeltje de reis kon beginnen. De boot vertrok wel later dan de planning maar dat is dan zo. Onder het varen heel het boek 80 jaar van den Noort gelezen en nu is Ruud erin begonnen.

Af en toe een rondje lopen en om 13.30 waren we dan in Bastia. Nadat we van de boor kwamen eerst getankt want het is dan nog maar de vraag wanneer kom je weer een pomp tegen. We hebben helemaal de bergweg gereden naar Calvi ons eerste verblijf de D81 is een prachtige weg als je Desiree maar niet bij hebt de ene bocht naar de andere. Vaak zijn we hier gestopt bij mooie uitkijkpunten of andere bezienswaardigheden. We kwamen langs een oorlogsmonument en dat ging over:


begin oktober 1943 woedden de gevechten voor de bevrijding van Bastia, vooral op de hoogten van Nebbiu. De Slag om de Teghimepas zal beslissend zijn bij het in bezit nemen van de laatste stad op het eiland die toen door de Duitsers werd bezet.
Ook kwamen we langs Baccialu of te wel het witte huis maar het stond er alleen in het frans dus wat het geweest is weet ik niet.

Rond de klok van 17.00 uur kwamen we bij ons hotel aan midden in Calvi tegenover de citadel dus dat kon niet mooier. Na het inchecken hebben wij een mooie ronde gelopen met onder andere
De Sainte-Marie-kerk deze is in 1774 gebouwd in Calvi de kerk is gewijd aan de heilige Maria om aan de behoeften van een groeiende bevolking te voldoen. De bouw ervan werd aan het einde van de 19e eeuw voltooid  . Het is in barokstijl geschilderd in roze en beige en ligt in de benedenstad, met een plein dat uitkomt op de Rue Clemenceau. Het gebouw werd in 1988 geklasseerd als historisch monument    maar ook langs de haven en de smalle straatjes en heel veel winkeltjes daarna heerlijk gegeten en toen terug gelopen naar het hotel en in de rustmodes.

 

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *