Corsica

Veel gezien vandaag

Dinsdag 17 september na een goede nachtrust en een heerlijke douch was het tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt zijn we eerst naar de Citadel in Calvi gegaan want die ligt tegenover het hotel.
De 15e eeuwse Genuese citadel staat op de rots in Calvi en domineert de jachthaven en boulevard van de stad. Enorme bastions beschermen de citadel aan alle 4 de kanten, waarvan er 3 uitkijken op de zee. In 1794 werd de citadel gebombardeerd met 30.000 kanonschoten door een Britse vloot. In de citadel heerst een rust. Dit is een groot verschil met de het levendige Calvi.

Een aantal stegen leidt naar het Palais des Gouverneurs Génois en de kathedraal van St.-Jean-Baptiste. Die laatste werd in 1567 bijna verwoest. Een wandeling over de wering, waaronder de tour de St.-Antoine, Teghiale en Malfetano bieden een mooi uitzicht. De St.-Jean-Baptiste de kathedraal van Calvi heeft een 15e eeuwse crucifix (symbool uit de Christelijke traditie) die Christ des Miracles wordt genoemd en de Maagd van de rozenkrans. Die wordt meegedragen in de processies en voor elk festical wordt ze anders gekleed. Na alle steegjes, trappen, uitkijktorens en pleinen te hebben gezien en beklommen hebben we de auto gepakt en zijn we naar de Notre-Dame-De-La-Serra gereden langs een prachtige weg langs de kust. Wat een uitzichten zowel aan de kant van de zee als al die mooie rotsen.

De Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Serra is een gebouw dat tussen 1850 en 1860 werd gebouwd.
Vroeger was het een heiligdom, gebouwd in 1479 en tijdens een belegering in 1794 in stukken gehakt.
De kapel van Notre Dame de la Serra heeft veel kwaliteiten, zowel qua ontwerp als qua geografische positionering, en bieden een eenvoudigweg onvergelijkbaar panorama. De kapel domineert Calvi en laat haar bezoekers genieten van een uitzicht over de hele golf.
Op een rots, vlak ernaast, staat een Mariabeeld, als symbool voor de bescherming die zij, volgens vroegere en huidige opvattingen, over de stad uitoefent.
Elk jaar vieren we op 8 september de Geboorte van Christus door de kapel Notre Dame de la Serra evenzeer te eren als het beeld van de Maagd.
Deze kapel is een echt pareltje, een Corsicaanse regionale trots en een must-see in het landschap van het Isle of Beauty. Het maakt duidelijk deel uit van het religieuze erfgoed van Calvi.

Daarna zijn we naar Calenzana gereden dit is een hooggelegen dorp en vanuit hier gaat iedereen de GR 20 lopen de zwaartse die er is dus veel lopers. Daar rond gelopen en wat gedronken. Toen door naar Lumio een mooi dorp in pastelkleuren met een sierlijke kerktoren maar voor we dat waren kwamen we langs een begraafplaats met van die grote graven dus even gestopt.

Het is de mooiste Romaanse kerk op Corsica en net gerestaureerd. Door Lumio heen gereden een leuk dorpje met hele smalle straatjes en toen eigenlijk naar Occi een verlaten dorp maar dat konden we niet vinden.

Daarna naar de mooie badplaats Algajola daar rond gelopen, Ruud natuurlijk weer over de stenen en wat gedronken en een heerlijk ijsje gegeten. Daarna was het toch echt tijd om terug te rijden naar Calvi naar het hotel daar ons opgefrist en toen heerlijk gaan eten het werd nu wel wat frisser hier waant we werden getrakteerd op een regenbuitje maar gelukkig zaten we droog. Morgen redelijk op tijd uit bed want we gaan verkassen naar Ajaccio de geboorteplaats van Napoleon.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *