Corsica

Kleine plaatsjes rondom Bastia

Zaterdag 28 september zijn we na het ontbijt met de auto allerlei kleine plaatjes rondom Bastia gaan bezoeken. We zijn begonnen met Patrimonio een heel klein dorpje waar niet veel te zien maar vooral bekend om zijn wijnen en een heel oud standbeeld wat wij trouwens niet gezien hebben. De kerk was gesloten dus na een hele korte wandeling zijn we weer veder gereden naar Saint Florent.

Dit is een mooi plaatsje met een vrij grote haven, veel winkeltjes en terrasjes. We zijn dus begonnen met een terrasje om wat te drinken daarna de haven gelopen en de citadel om daarna beneden nog wat winkeltjes aan te doen en te eindigen met een terrasje. Daarna met de auto naar de kathedraal Du Nebblo gereden hoog op een berg. Een mooie kerk met veel pilaren in het midden wat je niet zo vaak ziet. Daarna zijn we naar Nebbio gereden maar dat is zo klein dat je er door heen bent voordat je erg in hebt.

Daarna door naar Saint Michel de Murato en hier stond een kerk die je niet vaak tegen komt in deze kleuren en bouw. het is met lichte en donkere stroken. Nadat we daar alles hadden gezien zijn we terug gereden naar het hotel en daar even gerelaxt om tegen 19.00 uur na beneden te gaan om te gaan eten. Daar was een groot festival op het grote plein dus een drukte en heel veel bier en wijn kramen. Nadat we even wat rond hadden gelopen zijn we lekker gaan eten en daarna terug naar het hotel.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *