BN De Stem

Zwemsters uit Dongen en Breda steken Kanaal over en verbreken wereldrecord

DOVER – Desiree Emmen uit Dongen heeft samen met Margot Stenveld uit Breda en vier andere zwemsters van het team Dutch Ladies First een wereldrecord gezwommen.

Ze zijn in 18 uur, 22 minuten en 30 seconden vanaf Engeland het Kanaal overgezwommen naar Frankrijk en zwommen ook weer terug.

Rond drie uur in de vroege woensdagochtend kwamen ze weer in Engeland aan. Het team heeft het wereldrecord met een half uur verbeterd. Bij de tocht stuitten de dames af en toe op een ‘veld’ vol kwallen of sterke stroming waardoor er omgezwommen moest worden.

De dames werden begeleid door een boot met daarin onder meer de vader van Desiree Emmen. Het is voor het eerst dat een Nederlands estafetteteam van vrouwen het kanaal heen en terug is overgezwommen. De opbrengst is bestemd voor Spieren voor Spieren.

De overtocht verliep volgens zus Danielle voorspoedig, al had Desiree soms last van zeeziekte als ze op de boot zat. “Tijdens het zwemmen heeft ze daar gelukkig geen last van”. De dames zwommen om de beurt 5 kilometer

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.