Tsjechië

Autoroute

Danielle schreef op donderdag 15 augustus:

Vandaag een relatief korte route naar het volgende adres. Anderhalf uur verderop. Een mooie weg, langs mooie dorpen. De gebouwen variëren van heel mooi tot erg slecht onderhouden. Rex heeft helemaal zijn plek in de auto gevonden. De uitzichten zijn prachtig en de temperatuur is nog steeds erg hoog. Dus alles op het gemakje.

Svatý Kopeček

Op de Svatý Kopeček-heuvel is een oude bedevaartsplaats in Moravië. Wat ooit in de zeventiende eeuw begon als een houten kapel gewijd aan de Maagd Maria groeide uit tot een van de meest iconische kerken in de regio Olomouc. Onderdeel van de houten kapel was een altaarstuk waaraan bijzondere krachten werden toegeschreven. Vanuit heinde en verre reisde men hiervoor naar Olomouc en al die aandacht verdiende natuurlijk een mooi kerkgebouw. Dat kwam er in het begin van de achttiende eeuw. Sindsdien prijkt er op de Svatý Kopeček een monumentaal barokgebouw dat je al van grote afstand kunt zien. Vanwege die mooie locatie op een heuvel heb je hier ook een prachtig uitzicht over de Olomouc-regio, wat alleen al een reden is om de kerk te bezoeken. Maar ga vooral ook de kerk binnen. Ook als je niet op bedevaart bent, kan je de Mariakerk vrij bezoeken. In de twee grootste zijkapellen zal je twee glazen grafkisten zien met daarin twee lichamen. Wassen figuren gelukkig, al zouden daarin wel lichaamsdelen van de afgebeelde personen verwerkt zijn, namelijk van de heiligen Victor van Marseille en Libertatus. Een beetje luguber wel.

Camp Šternberk

Onze nieuwe verblijfplaats voor twee nachten. Camp Šternberk, midden in het groen, aan een kabbelend beekje. Ook hier heb je weer een deel huisjes en camper plekken. Het huisje ziet er erg groot uit, nummer 21. Echter hebben wij kamer 21a, op de begane grond met een deur naar het terras. Er is zelfs een keuken en een badkamer. Maar er is ook een trap naar boven waar de nummers 21b en 21c nog zijn. Zouden we nog meer bewoners onder ons dak krijgen?

Pizza Date Night

We besluiten vanavond pizza te eten. Er zit een Pizzaria 2 minuten vanaf de camping. En als Rob besteld kom je zeker niet om van de honger.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *